April 29 2025 22:31:24
Navigácia
-> Hlavná stránka
-> Články
-> Diskusné fórum
-> Odkazy
-> Kontakt

-> Team
-> Pravidlá
-> Nábor
-> Galeria

Operation: Water Conflicts

-> Informácie
-> Herné strany
-> Pravidlá
-> Registrácia
-> Kontakt

-> Základy
-> Videa
-> Survival
-> Taktika a Boj
-> Ručné signály
-> Operation Irene
-> Mechabox,upgrade
-> Hejkal (ghillie suit)

Partner
Obchod Angyal

Obchod Angyal

Témy fóra
Najnovšie témy
-> takticka vesta
-> predaj okuliarov
-> akcia Trenčín
-> Nový e-shop
-> Ak-47 recenzia
Najhorúcejšie témy
-> TM MP5-J [2]
-> WTB nejaku devinu [2]
-> Hop Up [2]
-> TM Project - 90 T... [2]

Posledné články
-> Galeria / 13. 10. 20...
-> Registrácia
-> Pravidlá
-> Kontakt
-> Herné strany

Kto je Online
-> Hostí Online: 1

-> Členov Online: 0

-> Registrovaní členovia: 55
-> Najnovší člen: vito

Čítať tému
 Vytlačiť tému
M16A3 od firmy JG
Nightmare
#1 Vytlačiť príspevok
Pridané 26-10-2009 09:39

Hlavný Administrátor

Príspevkov: 33
Založený: 25.10.09

M16A3 od firmy JG
tuto recenziu som hladal na internete dost dlho a toto je jedina recenzia co som nasiel

Po mém delší hraní airsoftu jsem se rozhodl popojít zase o patro víš a koupit AEG. Mých tipů bylo mnoho a i to je možná slabé slovo. Jen v jednom jsem měl jasno a to v tom, že moje budoucí zbraň bude z levnějších „čín“. Hodně lidí si o těchto zbraních myslí, že se po zásobníku vystřílených kulí rozsype, ale opak je pravdou. Dnes již ti vynalézavý Číňané vyrábějí zbraně tím způsobem, že rozeberou značkovou Marui a zkopírují ji…

Po dlouhém rozhodování zvítězila M16 A3 od firmy JG a tohohle rozhodnutí určitě nelituju. Firma JG je z těchto druhů zbraní dle výkonu a zpracování na nejlepší úrovni.

Zbraň jsem pořídil za 4000 Kč, což je za zbraň tohohle kalibru velmi slušné. Po objednání jsem byl plný očekávání a těšil se, až dorazí. Když přišla, rozbalil jsem papír a vykoukla na mě kartónová krabice s obrázkem M16. Po otevření krabice jsem byl velmi překvapen. Zbraň váží 3.5 kg což mě docela překvapilo. Je příjemná do ruky a první dojem byl prostě skvělí. A teď k jednotlivým částem zbraně a jejím vlastnostem.

Zpracování: Po straně zpracování je M16 velmi dobře provedená. Na levé straně si můžeme prohlédnout velmi pěkné ražení se znakem Commando. Na této zbrani můžeme hledat nemálo kovových prvků. Mířidla, zásobník, vnější a vnitřní hlaveň, RIS lišta pod nosným uchem, natahovací páka na otevření HOP komory, záklopka HOP komory a potom takové detaily jako tlačítko na vysunutí zásobníku atd….samozřejmě nesmíme opomenout kovový mechabox. Verze 2. Zbytek, to znamená nosné ucho, předpažbí, pažba a tělo, je z pevného ABS plastu. Nosné ucho, jak sem se již jednou zmínil je odnímatelné a tudíž nasazení optiky či kolimátoru není problém.

www.airguns.cz/shop/recenze/M16/1.jpg

Zásobník: Ke zbrani dostanete vysokokapacitní „točák“ na cca 260 ran. Je kompletně z kovu, tudíž se po jeho případném pádu na zem nemusíte obávat o jeho rozbití. K zásobníku také dostanete malou kličku na natáčení což je opravdu velmi dobrý pomocník. Na boku zásobníku je malý imbusový otvor, do kterého kličku nandáte a jednoduše párkrát zatočíte. Když točíte ručně, tak jedno otočení kolečka je asi jako 1/6 pootočení natáčení kličky. Proto je tato klička velmi dobrý a rychlý pomocník…

Mířidla: jsou kompletně z kovu a to přední i zadní. Přední mířidla jsou seřizovací nahoru a dolu pomocí seřizovala. Zadní mířidla jsou seřizovací ručně a to do stran a nahoru a dolů. Na zadních mířidlech můžeme přepnout malé a větší hledí. Malé pro přesnou střelbu a velké jsou vhodné např. pro chůzi se zbraní v pohotovostní poloze.

HOP-UP: se skrývá pod vyhazovačkou nábojnic. Dostaneme se k němu zatáhnutím za natahovací „páku“ (nebo jak to u M16 nazvat J ). HOP se seřizuje pomocí ozubených koleček. Je citlivý, přesný a drží polohu. Žádné rozjíždění atd.

A teď nejdůležitější vlastnost zbraně. Přesnost, výkon: Po prvních testech zbraně jsem byl upřímně zděšen. Střílela velmi málo a nepřesně ale k mé úlevě jsem zjistil, že je to pouze kulema. Pokud můžete, tak se do této zbraně vyhněte kulím BB 0.20 Warrior. Nyní používám B 0.20 KSC a výkon je nádherný. Co se týče přesnosti zbraně, tak jsem střílel z 25 metrů do terče o průměru 20 cm a všechny rány šli do kruhu (samozřejmě po seřízení HOP-UPu a mířidel). Dále jsem zkoušel trefit desetikorunu z 10 metrů. Podařilo se. Sice to nebylo ani na 1., ani na 5. ránu ale do 10 ran bych se vejít mohl. A co výkon? Na 100% záleží na kulích. Pokud trefíte správné, zbraň střílí stabilně okolo 55 metrů. Pro porovnání střílí o něco míň než M14 od Marui…

www.airguns.cz/shop/recenze/M16/2.jpg

Baterka: je poměrně vysokokapacitní. V balení je baterie 8.4 V 1500 mAh. Po dvanácti hodinovém nabíjení vydrží cca 1400 ran což bych ohodnotil jako velké plus. Baterka se ukládá do pevné pažby. Podotýkám, že otvírací „poklop“ na baterku je z masivního kovu a proto se nemusíte obávat jeho štípnutí. Nandání baterky vyžaduje určitý cvik ale to u každé zbraně….

www.airguns.cz/shop/recenze/M16/3.jpg

A nyní se dostávám k snad jediné vadě zbraně. A to je mírné kývání předpažbí. Toto vada vychází z plastového těla, což se jinak než koupí kovového za 6500 Kč vyřešit nedá. Kývání se alespoň trochu dá redukovat vytěsněním hlavně.

www.airguns.cz/shop/recenze/M16/4.jpg

A pár slov závěrem: s touto zbraní jsem nadmíru spokojen, a proto jí můžu jedině doporučit. Hned po příchodu doporučuji vyčistit hlaveň, vytřel jsem toho opravdu hodně. Myslím, že v poměru cena, výkon je to výborná zbraň.. Kadence je průměrná a hlučnost…no není to tichá Marui ale nic hrozného to taky není…

>

Klady a zápory

+ výkon

+ cena

+ zpracování

- drobné kývání předpažbí

Balení obsahuje:

- zbraň

- nabíječku

- baterku

- vytěrák hlavně

- 200 BB

Prejdite na fórum:

Prihlásenie
Meno

Heslo

Nie ste členom?
Kliknite sem
a zaregistrujte sa.

Zabudli ste heslo?
Pre získanie nového
Kliknite sem.

Anketa
Aký typ zbrani máte najradšej?

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli hlasovať.

Shoutbox
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli pridať správu.

06/04/2013 23:43
Velitel musim pochvalit hlavicku stranky pekna... A hej BW 5 za dverami uz len 18 dni... ;-)

25/02/2013 11:14
Border War V. sa blíži Cool

21/02/2013 22:23
Aj aj sa už veľmi teším na novú sezonu Smile

14/02/2013 16:03
mam normalne chut nastupit do akcie, už sa tesim na jar Grin

13/09/2012 13:43
Tak čo pripravený na TBH?! Angry

28/07/2012 16:44
Ja už mám nabitú a teším sa Smile

27/07/2012 14:39
no jasne Smile musim nabit dnes baterky.. Grin

26/07/2012 22:46
No čo bojovníci ideme na tú nočnú v sobotu ? Smile

14/07/2012 16:44
Caute. V nedelu 15.7. o 13,00 budeme hrat klasickú tréningovú akciu na vlajky vo sverepci. Les mierny kopec, hustý, členitý terén. Ak má niekto chuť, budeme radi ak sa pridáte. Miesto - v stred Sverep

11/07/2012 20:11
no co hosi kedy bude akcia Smile mam co dohanat!!!

30/05/2012 19:39
ok tak dík

29/05/2012 17:40
Treba pockat este rok zatial mozes pozhanat vybavicku Smile

29/05/2012 17:38
Ahoj Filip hravat mozes ale az od 15 a to iba s reverzom ak nie tak clovek co organizuje nejaku akciu potom strasne riskuje.. stavaju sa casto rozne urazy a za take prob. to fakt nestoji.

28/05/2012 17:53
Čaute, chcel by som sa spýtať či s vami môžem hrať aj napriek tomu že mám iba 14 rokov??

28/05/2012 10:38
no co hosi kedy dame akciu Grin

Vygenerované za: 0.06 sekúnd
761,939 návštev